website-topschouder-vragen

Veel gestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem gerust en ik zal zo spoedig mogelijk reageren!

Ik heb uitstralende klachten in mijn arm. Kan ik met deze klachten bij TOPschouder terecht?

Deze klachten kunnen veroorzaakt worden door de schouderregio. In en rondom de schouder kan er sprake zijn van verhoogde spierspanning wat kan leiden tot de uitstralende klachten. Het is ook mogelijk dan uitstralende klachten uit de nekregio of rugregio komen. Door middel van een lichamelijk onderzoek   beoordeel ik de oorzaak van de uitstralende klacht en gaan we de uitstraling behandelen.

Ik ben bij de huisarts geweest en hij adviseert rust. Kan ik evengoed bij TOPschouder terecht?

Jazeker! Het protocol, welke huisartsen volgen, geeft aan een afwachtend beleid te voeren voor 2 wkn. en waar nodig medicatie voorschrijven. Mijn inziens kan ik als fysiotherapeut naast een adviserende rol ook een actieve rol spelen in uw herstel. Binnen uw mogelijkheden behouden van functies en behoudt van een optimaal bewegingspatroon. In ieder geval actie in plaats van afwachten.

De huisarts wil een injectie in mijn schouder geven. Kan dit werken?

Bij ontstekingsklachten, van bijvoorbeeld de slijmbeurs, kan dit inderdaad een klachtenvermindering geven. Ik kan voor u een onderzoek uitvoeren om te beoordelen of het klachtenbeeld met een injectie verholpen kan worden. Als er andere behandelmogelijkheden zijn, kan ik contact met uw huisarts opnemen om dit te bespreken.

De huisarts stuurt me door naar een orthopeed. Wat kan ik daar verwachten?

Wanneer de huisarts vermoed dat er in de schouder iets stuk is of de klachten houden (te) lang aan, kan deze een verwijzing voor verder onderzoek geven. In het ziekenhuis heeft de orthopeed een gesprek met u, om te bepalen of er een MRI, echo of röntgenfoto gemaakt moet worden. De vervolgstappen worden met de specialist besproken. Als je het prettig vindt, kan ik je hierbij ondersteunen door mee te gaan. Ik maak de vertaalslag voor je, zodat je direct weet waar je aan toe bent.

Ik heb een klacht over je fysiotherapeutische handelen. Wat kan ik doen?

Ik hoop op een prettige samenwerking en ik zal mijn uiterste best doen om de verwachtingen waar te maken. Indien je ontevreden bent en we hebben de klacht niet samen kunnen oplossen, dan kun je je richten tot KNGF (Koninklijke Nederlandse Genootschap Fysiotherapeuten) Ledenadvies KNGF : Tel. (033) 467 29 29 of www.kngf.nl.

Ik heb het eigenlijk te druk om te komen, kun je me alsnog helpen?

Wat ik in de praktijk ervaar is dat een consult alleen slaagt wanneer je commitment maakt.
-Langdurig- Lichamelijke klachten blijven als gevolg van ‘verkeerd’ aangeleerde patronen. Fysiek, mentaal of emotioneel creëer je als mens patronen die eerder vóór je hebben gewerkt.
Nu je dit leest, heb je waarschijnlijk één of meerdere van die patronen die niet meer helpend zijn.

Naast dat ik je fysiek kan ondersteunen, is het in mijn optiek veel belangrijker jouw patronen te ontdekken en hiervoor werkende patronen aan te leren. Meer bewegen, meer luisteren naar jouw eigen lichamelijke signalen of grenzen duidelijker aangeven zijn voorbeelden die in de praktijk nog lastig blijken.

Dus het antwoord op de vraag is, ja ik kan je ook op afstand helpen, zolang jij met de opgedane kennis in actie komt.

Vragen?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Contact

Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact op!

Not readable? Change text. captcha txt