Veranderen door middel van een Stip

Je Startpunt

Weten waar je begint, start met weten waar jouw stip staat op de horizon. Waar word jij door gedreven. Wat geeft jou energie? Wanneer je dit weet ontstaat er  helderheid en rust.

Klinkt misschien wat filosofisch.

Ik zal dit aan de hand van mijn verhaal uitleggen

4 Jaar geleden had ik een werksituatie waar ik totaal geen energie meer van kreeg. Mijn werk als fysiotherapeut vond ik wel leuk, met klanten werken was ook nog wel leuk, maar ik wilde niet op vrijdagmiddag een ‘zeurende’ klant… Daar had ik echt geen puf meer voor. Ik had het gevoel dat ik al mijn energie daar verspeelde en thuis voor de kids moest ik echt alles uit de kast trekken om een beetje acceptabel te communiceren. ‘Kort lontje’ was op dat moment een betere naam voor me geweest.

Toch wist ik wel dat mijn vak bij me hoorde… alleen niet in deze hoedanigheid.

“Vergeet niet waar je vandaan komt,

het is voeding voor waar je naartoe gaat”

Stel jij hebt nu een werksituatie die je k.. vindt. (lees; niet aangenaam). Je kunt dan gaan solliciteren op andere functies, naar een ander bedrijf gaan zoeken en daar weer ervaring opdoen. Wat je in mijn beleving veel meer op gaat leveren is onderzoeken waarom je eerdere keuzes hebt gemaakt. Je bent niet voor niets hier terecht gekomen. Ik was niet voor niets fysiotherapeut geworden.

Het Pad

Wat ik wilde onderzoeken is waar ik dan wel gelukkig van werd. Moet je gelukkig worden van je werk…Nou dat weet ik niet direct, maar ik wist wel dat de situatie waarin ik zat niet goed was. Ik heb coaches gezocht, veel mensen gesproken in allerlei werkvelden en ik kreeg in een spontaan moment de vraag; “Heb jij eigenlijk wel een leidinggevende nodig Ivank?”

Eigenlijk deed me die vraag me behoorlijk van mijn stuk brengen… Heb ik wel een leidinggevende nodig…Nou nee, eigenlijk niet. Ik ben eigenwijs, zeer gretig om te leren, maar dat hoeft niet van mij in een werkgever – werknemer situatie. En aangezien ik het ‘altijd beter wist’  (Poeh…de confronterende waarheid)

Nu gaat het niet om die specifieke vraag, maar ik had oprecht niet eerder nagedacht over die vraag, laat staan over het antwoord. Soms heb je iemand nodig die je op andere gedachtes brengt, of je zelfs even in verwarring brengt.

Vervolgens heb ik het pad bewandeld en geïnvesteerd om voor mezelf te kunnen starten. Op dat moment was mijn 1estip gezet.

De STIP

Op het moment dat je een stip kunt zetten vanuit jouw kwaliteiten, vanuit jouw waarden en vanuit jouw visie zijn vervolgens de keuzes veel makkelijker te maken. Waar ga ik in investeren; alles als het maar ten goede komt van mijn eigen bedrijf.

Ga ik investeren om les te geven? Nee dat komt misschien later (en je raad het al, dat is uiteraard een volgende stip geworden), maar eerst mijn zelfstandigheid aandacht geven. Ga ik investeren om trainingen te verzorgen? Nee, ook later, en ja in september heb ik mijn eerste training verzorgd, voor juristen nota bene 😉

“Je plant zaadjes… en waar je het goed onderhoud, ontstaat iets moois”

Voorspellen dat dit allemaal ging gebeuren? Nee natuurlijk niet, maar ik heb de overtuiging waar je iets plant, groeit iets, mits je het water geeft.

Uiteindelijk weet ik niet hoeveel stippen ik nog na ga streven. Ik heb de overtuiging dat ik nog niet aan het eind van de horizon sta. (Gelukkig is de aarde rond en blijf ik lopen 😉

Wel belangrijk; ik blijf leren. Ik blijf me ontwikkelen in mijn werk-skills, maar juist ook in mijn persoonlijke groei. Wanneer ik mezelf steeds beter leer kennen weet ik zeker dan worden het steeds gerichtere stippen op die horizon.

Dus….ACTIE

Wil jij stappen maken, maar weet je absoluut niet waar te beginnen? Laat me met je sparren. Ontwikkelen start absoluut met actie. Als jij niet in beweging komt, beweegt er niets. Als jij stippen na wilt jagen, oneindig veel mooie en interessante stippen die je nu niet kan voorspellen? Pak die telefoon en maak je eigen leven nog een beetje mooier

Prachtige dag voor iedereen
Ivanka

Vergeet niet waar je vandaan komt,
het is voeding voor waar je naartoe gaat

Contact

Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact op!

Not readable? Change text. captcha txt