Te oud voor een operatie?

Er is veel onderzoek gedaan naar factoren die ervoor zorgen dat de slagingskans van een operatie groter wordt. In een laatst gepubliceerd onderzoek is de aanname gedaan dat leeftijd een negatieve voorspeller is. Met andere woorden, de kans op slagen is lager naarmate je boven de 50 jaar komt.

Bij het lezen van het onderzoek werd een veel meer opvallende ontdekking gedaan.

Voor nagenoeg iedere operatie adviseert de specialist eerst de klacht conservatief te behandelen. Dit betekend niets meer dan eerst behandelen door middel van fysiotherapie voornamelijk met oefeningen, voordat er überhaupt gekozen wordt tot operatie. Uit onderzoek blijkt dat de slagingskans van het conservatieve beleid afhangt van het vertrouwen van de patiënt. Het vertrouwen dat het zonder operatie kan gaan lukken.

Ook is de mate van activiteit van de patiënt afhankelijk van de slagingskans. Hoe actiever de patiënt is, hoe groter de kans van slagen is dat er na de operatie een verbetering van de schouder ervaren wordt.

Conclusie; nee je bent niet te snel te oud voor een operatie, maar vertrouw erop dat de schouder ook goed kan herstellen zonder operatie!

Je bent toch niet zomaar te oud om geopereerd te worden?

Contact

Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact op!

Not readable? Change text. captcha txt