Fysiotherapeut vs Trainer…is er een link?

Trainer voor een bedrijf? Wat doe jij als fysiotherapeut dan

Ik werd gebeld door een buddy van me (ik volg een jaartraining van365 dagen succesvol waarin we buddy’s hebben gemaakt. Ik stel me zo voor net als in het leger een maatje die je scherp houdt).
Zij vroeg me wat ik in g….naam ging doen als trainer. Ze zei het iets anders…maar het kwam hier wel een beetje op neer 😉 Voor mij is de stap naar trainingen geven logisch, maar ik kon me haar verbijstering voorstellen.

Wat ga ik dan doen?

Ik heb mijn bedrijf met een visie opgezet. Maak jezelf onderscheidend, volg je eigen waarden en vertrouw op alles wat op je pad komt. Schroom vooral niet om te proeven door andere dingen te doen en kijk wat het je oplevert.
Zo heb ik een boek geschreven, wat me enorm geholpen heeft om een structuur te maken in de gastcolleges welke ik geef op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding.
Ik ben met orthopeden om tafel gegaan om te bespreken wat er mogelijk is om schouderklanten beter van dienst te kunnen zijn door middel van meer samenwerking. Ik heb operaties bijgewoond om nog beter te begrijpen hoe die schouder in elkaar zit. Ik ben alleen gaan werken, iets waar ik vooraf een klein beetje de bibbers van kreeg, maar nu zeer comfortabel vind.
En misschien zijn er nog wel een paar dingen die ik nu vergeet… J

“Niet weten waar het schip strand is minder erg dan de boot missen”

Dus….

Ik heb vooral ervaren dat je dingen moet ondernemen om te beoordelen of het bij je past. De confrontatie met jezelf en met je omgeving niet uit de weg gaan, maar juist aangaan. Dit heeft me heel ver gebracht.

Een kernwaarde die 1-1 met mij samengaat is vertrouwen. In mijn werk als fysio reik ik voornamelijk handvatten aan waardoor klanten zelf kunnen werken aan groei (lees: van de pijn afkomen). Wanneer klanten de ervaring hebben invloed ‘op de pijn’ te hebben ontstaat er vertrouwen. Vertrouwen op het lichamelijk mechanisme. Pijn is niet meer dan een zeer effectief signaalmiddel dat er ‘ergens’ iets niet klopt. (En mijn ervaring is dat dit maximaal 50% fysiek is en ‘de rest’ is ons brein, noem het mentaal).

“Vertrouwen is het spannend vinden en het toch doen”

En de link naar de training?


Het Identiteitsbedrijf staat voor vertrouwen in elkaar, benoem en doe waar je je goed bij voelt en creëer de ideale werkplek. In een persoonlijk- of teamproces komen alle elementen vanuit fysiotherapie terug;

Stap 1;
stellen van de diagnose
Waar gaat het op dit moment in het bedrijf niet lekker… (Hoe) passen jouw kwaliteiten in je huidige functie? Wat laat je zien aan je collega’s en aan je klanten? En wat laat je niet zien?

Stap 2;
beoordelen van de ‘zwaarte’
… Waar ligt in jouw beleving de grootste ‘druk’? Hoe is de werkplek, de werksfeer, werkdruk? Wat is de huidige bedrijfssituatie in financieel opzicht?

Stap 3;
Hoe kun je zelf de pijn verlichten?
Wat heb je zelf gedaan om je werkplek positief te beïnvloeden? Waar heb je zelf in jouw beleving wel invloed op? Welke –kleine & grote- doelstellingen streef je na? Wat doe je niet?

Stap 4; Wat heb je nodig om de ‘verbeterde’ situatie te behouden en misschien nog beter te krijgen? Vaak zijn doelstellingen wel te halen. Maar als je aandacht verslapt ‘doe je je oefeningen niet meer’. Je valt in oude patronen. Het doel is deze patronen te herkennen en –gezamenlijk met je team of leidinggevende- direct te beïnvloeden.

Door een probleemstelling helder te maken en alle facetten hierin mee te wegen breng je knelpunten onder de aandacht en heb je werk om mee aan de slag te gaan. Hierin ligt mijn grootste affiniteit.
Mensen confronteren met hun eigen overtuigingen, hun bedrijfsbeeld of hun eigen invloed op de situatie. Kijk in een breder perspectief en breng zwaartepunten meer in evenwicht.

“De pijn zal niet morgen verdwijnen, maar de manier waarop je ernaar kijkt is direct te beïnvloeden”

Ben jij wel nieuwsgierig naar de fysiotherapeutische blik naar jouw bedrijf?

Durf jij open te zijn over de diagnose? Waarschijnlijk heb je een vermoeden, maar weet je ook dat dit een bevooroordeelde bril is? Wil jij weleens nieuwe energie door het bedrijf laten stromen en kun je een kritische blik waarderen?
Laat het me weten, ik ben nieuwsgierig waar jij praktisch tegenaan loopt en door te doen heb je ook weer een kans gecreëerd!

Wil je meer informatie over Het Identiteitsbedrijf? We komen graag met je in contact. Uiteraard misschien zit jouw bedrijf er wel TOP in, maar ken je nog collega’s die wel een handje kunnen helpen?

Prachtige dag voor iedereen
Ivanka

Fysiotherapeut/ trainer/ coach

Mensen confronteren met hun eigen overtuigingen, hun bedrijfsbeeld of hun eigen invloed op de situatie. Kijk in een breder perspectief en breng zwaartepunten meer in evenwicht.

Contact

Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact op!

Not readable? Change text. captcha txt