Focus op de oorzaak en het effect ontstaat vanzelf

Op zoek naar antwoorden zijn we allemaal. Daar waar we op focussen geeft ons kennis, kracht en ontwikkeling. In de fysiotherapie-wereld leren we vooral de pathologie te vinden. Fysieke symptomen ontstaan ‘ergens’ door, het doel is deze oorzaak te vinden en zo snel mogelijk de patiënt te helpen om van de pijn af te komen.

Dat is wat we leren

Is ‘bestrijden van de symptomen’ wel dé weg?

Ik ben nu 15 jaar verder, ondertussen gespecialiseerd in dat prachtige doch o zo moeilijke schoudergewricht. En -eindelijk- tot de ontdekking gekomen

Fysieke symptomen
zijn het gevolg van veel meer
dan alleen fysieke oorzaken

Iedere klant die ik in de praktijk zie (ik noem het heel bewust geen patiënt of cliënt) heeft fysieke symptomen. Bij mij is dit gericht op de schouder, nek en armregio. Mijn interesse ligt naast de schouderfunctie vooral in de mens. Hoe kan het toch dat nagenoeg dezelfde ‘diagnose’ zo’n ontzettend verschillende uitwerking heeft?
Als het antwoord alleen fysiek zou zijn, hadden we veel meer gelijke resultaten gehad na alle studies die hierover bekend zijn. En je raad het al… Dit is niet het geval.

Fysiek is maar 1 onderdeel

Ondertussen kan ik woorden geven aan datgene wat ik in de praktijk doe.
Naast het fysieke plaatje heel helder krijgen, zorg ik voor helderheid in je mentale en je emotionele invloed op de klacht. Hoe ik dit doe?

Ik volg in ieder geval mijn intuïtie. Wat zeg je en hoe vertaalt zich dit in je fysiek.
Ik verdiep me in je ‘patronen’. Wat zijn jouw ‘normale’ patronen bij pijn? Ontwijk je het of ga je juist door waar je pijn hebt? Heb je angst voor bewegen of ben je gefrustreerd dat je niet alles kan? En vooral, maar dit is ook een beetje moeilijk uit te leggen, wat ‘zegt’ de pijn tegen je?

Je lichaam praat tegen je
juist door pijnsignalen
Het enige wat je hebt te doen is
luisteren

Ik luister graag mee

Wil jij als klant weten hoe ik dit aanpak. Hoe ik het lichaam gebruik om alle antwoorden te geven en hoe jij weer het volledige vertrouwen in je lichaam terug kan winnen?
Ben je bereid om verder te kijken dan alleen de fysieke symptomen en bereid om de confrontatie met jezelf aan te gaan?

Ik help je met liefde

Contact

Fysiek, Emotie & Mentale overtuigingen hebben allemaal invloed op de pijn. Het doel is jouw huidige situatie inzichtelijk maken.
Hierna kun je het pas beïnvloeden

Contact

Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact op!

Not readable? Change text. captcha txt